Blynai su grybais
1 kiaušinis,
Pusė stiklinės pieno,
Pusė stiklinės vandens,
Miltų,
1 stiklinė šaldytų ar džiovintų grybų,
1 svogūnas,
Druskos, cukraus, pipirų, aliejaus, grietinės.
Maišant kiaušinį, pieną, vandenį, miltus, paruošti vidutinio tirštumo tešlą.
Džiovintus grybus išmirkyti ir sumalti. Jei naudojami šaldyti grybai atšildyti, apvirti ir sumalti.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberti susmulkintą svogūną. Kai jis šiek tiek apkepa, sudėti grybus, prieskonius ir gerai apkepti.
Į keptuvę su aliejumi pilti po 2 šaukštus blynų tešlos, į vidurį dėti įdaro ir apkepinti abi puses. Patiekti su grietine ar šiltu grietinės padažu.