Blynai


Bulviniai blynai su mėsos padažu

800 g bulvių
100 g svogūnų
1 kiaušinis
2 šaukštai miltų
druskos
kepimui aliejaus

Padažui:
300 g jautienos
100 g svogūnų
2 susmulkintos česnako skiltelės
Pomidorų sulčių
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai aliejaus

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną nulupti, sutarkuoti, supilti į bulvių masę, kartu sudėti ir miltus, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Įkaitintame aliejuje kepti blynus. Padažui svogūnus aplupti ir smulkiai supjaustyti. Faršą kepti keptuvėje apie 10 minučių, po to įdėti smulkintą svogūną ir pakepti dar kelias minutes. Sudėti prieskonius, česnaką, įpilti pomidorų sulčių. Išmaišyti ir apie 20 minučių troškinti. Pabaigus, sudėti grietinę, petražoles ir viską išmaišius patiekti su blynais.

kiti blynų receptai

« 

«Lapkritis»»|
Pr 28 4 11 18 25
A 29 5 12 19 26
T 30 6 13 20 27
K 31 7 14 21 28
Pn 1 8 15 22 29
Š 2 9 16 23 30
S 3 10 17 24 1